Nominaties Lokale Omroep van het Jaar bekend

Donderdag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2016. Alle 81 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2016 deden automatisch mee in de strijd. Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel.

Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering , lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

De genomineerden:
1. Alpen aan den Rijn: Studio Alphen
2. Enschede: TV Enschede FM
3. Groningen: OOG
4. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS Media
5. Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem: Stichting Regionaal Mediacentrum REGIO8
6. Oss, Bernheze: Dtv Oss/MFM Brabant
7. Rotterdam: OPEN Rotterdam

Deze omroepen horen samen met Studio040 uit Eindhoven (De Lokale Omroep van het Jaar 2015) tot de beste 8 lokale omroepen van Nederland. Deze 8 omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Op vrijdag 13 mei 2016 krijgen de omroepen 15 minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. De manier waarop ze dit doen is geheel vrij. Doel is dat de jury een indruk krijgt van wat de omroep doet en waar zij voor staat. Na de presentatie door de omroep heeft de jury gelegenheid om de vertegenwoordigers van de omroep te bevragen.

Op vrijdag 10 juni 2016 wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (4  t/m 10 juni 2016). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2016 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s van de lokale omroepen. De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 23 mei 2016.

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 260 publieke lokale omroepen in Nederland.

De jury van de Lokale Omroep Awards 2016, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit: Toine van Peperstraten (FOX Sports en SBS6 voetbal): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (Docent radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Michiel Bosgra (directeur Studio040).

Bron: OLON/Broadcast Magazine