Nederlandse korte film IMPORT naar Cannes

IMPORT, de korte film van de Bosnisch-Nederlandse regisseuse Ena Sendijarevic (1987), is geselecteerd voor het prestigieuze Filmfestival van Cannes in het onafhankelijke onderdeel Quinzaine des Realisateurs (Directors’Fortnight). Met Quinzaine des Realisateurs zet het filmfestival sinds 1968 talentvolle regisseurs en hun films in het licht.

IMPORT vertelt het verhaal van een jong Bosnisch vluchtelingengezin dat na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 1994 in een klein dorp in Nederland terecht komt. Absurde situaties ontstaan wanneer de gezinsleden op een eigen manier deze nieuwe wereld hun thuis proberen te maken.De rollen in Import worden vervuld door de Bosnische acteurs Alena Dzebo en Mario Knezovic, en de Nederlands-Bosnische kinderen Esma Hrusto en Ayacrnic. IMPORT is geproduceerd door Pupkin (o.a. Jongens, Aanmodderfakker, Van God Los) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.

Regisseuse Ena Sendijarevic werd geboren in Bosniëen kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Haar eerdere korte films REIZIGERS IN DE NACHT(2013) en haar afstudeerfilm FERNWEH (2014) reisden de hele wereld over en werden bekroond op verschillende festivals. Ena werkt nu aan haar eerste speelfilm AMOUR FOU.

Het festival vindt plaats van 11 tot 22 mei. De volledige selectie van het Cannes Filmfestival 2016 is hier te vinden.

Bron: Nederlands Film Festival