Industry-lezing en andere programma’s voor professionals bij Imagine Film Festival

Het Imagine Film Festival is afgelopen donderdag van start gegaan. Tijdens het festival zijn er verschillende Industry-lezingen en programma’s voor professionals.

Te beginnen met de industry-lezing van komende donderdag. Die maakt deel uit van Imagine NL, de dag die het festival geheel wijdt aan de Nederlandse fantastische film.

De lezing wordt gegeven door Annick Mahnert, met haar bedrijf Screen Division consultant voor Swiss Film, acquisitions consultant voor Raven Banner in Canada, programmeur voor Fantastic Fest in Austin en mede-initiatiefneemster van het European Genre Forum. In haar lezing gaat ze in op een groot aantal recente initiatieven voor de ontwikkeling, financiering, productie en distributie van fantastische films. Met daarbij heel veel praktische tips, adressen en contactpersonen. Ik denk de lezing voor veel van jullie leden interessant kan zijn – en dat zij er professioneel echt wat aan kunnen hebben. Ik wil je dan ook vriendelijk vragen om dit bericht nog eens onder de aandacht van de leden te brengen.

Naast deze industry-lezing zijn er nog een aantal onderdelen die we graag onder de aandacht van professionals willen brengen. Op een rijtje:

Dinsdag 19 april
EYE on Art met Factory Fifteen
Het Londense Factory Fifteen is een film- en desigcollectief, dat werkt met film, animatie, CGI en visuele effecten. Zij zitten op het snijvalk van cinema, architectuur en beeldende kunst en maken gebruik van de nieuwste digitale techniek. Creative Director Paul Nicholls vertelt over de werkwijze van de studio en over hun laatste projecten

Woensdag 20 april
17.00
De Palma
Een reis door Brian De Palma’s oeuvre, met de meester zelf op de praatstoel in deze documentaire van Jake Paltrow en Noah Baumbach. Een schat aan anecdotes en zeldzaam beeldmateriaal.

Donderdag 21 april
Imagine NL met:
12.05 Nieuw Nederlandse Peil (reprise)*
Vier korte Nederlandse films
13.30 Pitchwedstrijd*
Zes Nederlandse filmmakers pitchen hun project voor een internationale jury. De beste pitch gaat naar de Frontières coproductiemarkt in Montreal.
15.30 Industry-lezing door Annick Mahnert*
17.30 Masterclass Alex van Warmerdam*
Alex van Warmerdam praat over de rol van architectuur en design in zijn films
19.20 Première Kristen
Première van de onafhankelijk gefinancierde psychologische thriller van Mark Weistra, in aanwezigheid van de maker.

Vrijdag 22 april
17.30 Masterclass Production Design door Anshuman Prasad*
Prasad werkte als production designer aan films als The Hangover, 300: Rise of an Empire, Captain America: The Winter Soldier en Batman vs. Superman: Dawn of Justice.
19.30 Schokkend Nieuws presenteert: Creature Designers
Alle grote monstermakers uit het vak vertellen over hun werk in een documentaire die zowel voor de ingevoerde kenner als de leek is. Met veel aandacht voor de tijd dat monsters nog handwerk waren.

Alle programma’s vinden plaats in EYE. Kaarten kunnen worden gekocht via www.imaginefilmfestival.nl. Programma’s met een * zijn gratis. Hiervoor kan niet worden gereserveerd, kaarten aan de kassa van EYE.

Bron: Imagine Film Festival