Voor NBF-leden: met korting naar Festival Cinéma Arabe

De achtste editie van Festival Cinéma Arabe staat voor de deur met de beste films uit de Arabische wereld. Cinéma Arabe presenteert dit jaar een festival vol verhalen over muzikale tieners, moderne farao’s, twijfelende migranten en verrassende outsiders. NBF-leden krijgen op vertoon van hun ledenpas korting op tickets.

Zo zie je in The Idol (de nieuwe film van Hany Abu-Assad) het waargebeurde verhaal van een Palestijnse jongen die uitgroeide tot de grote ster van talentenjacht Arab Idol. Het levenslustige As I Open My Eyes vertelt over de 18-jarige zangeres Farah, die zich – aan de vooravond van de Jasmijnrevolutie van 2010 – niet de les laat lezen over wat ze als jonge vrouw in Tunesië wel en niet mag doen.

Cinema Arabe opent op 19 april in Rialto in Amsterdam met de Nederlandse première van het met 3 Césars bekroonde Fatima, een film over het leven en de poëzie van de naar Frankrijk geïmmigreerde alleenstaande moeder Fatima Elayoubi. Het complete programma vindt je op www.cinemaarabe.nl

Na zes festivaldagen in Rialto, De Balie en Studio/K in Amsterdam, maakt Cinéma Arabe een tour langs onder andere LantarenVenster (28 april t/m 1 mei) en Filmhuis Den Haag (7 mei).

Als NBF lid krijg je €1,50 korting op tickets, op vertoon van de ledenpas 2016.

Bron: Cinema Arabe