HKU-studenten realiseren de korte dramafilm ‘Het laatste woord’

Regisseur en schrijver Mike Dörner is bezig om met een groep studenten en afgestudeerden van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht de film ‘Het Laatste Woord’ te realiseren. Deze korte realistische dramafilm van ongeveer 20 minuten toont wat de gevolgen van een vechtscheiding zijn, vanuit het perspectief van de vader, Rutger. ‘Het Laatste Woord’ wordt opgenomen in april en mei, op vier verschillende locaties in Nederland. De definitieve versie van de film zal eind juni afgerond worden. ‘Het Laatste Woord’ gaat eind augustus in première en zal meedoen aan de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival.

Het verhaal
Rutger (40) haalt zijn zoon Lucas (10) op van school voor een leuke dag. Tijdens deze middag leren de twee elkaar weer kennen en worden de gevolgen van de vechtscheiding langzaam duidelijk. Hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe meer Rutger begint te twijfelen aan het wanhopige plan dat hij heeft bedacht, waardoor hij voor een moeilijke keuze komt te staan.

Met deze film willen we een zo breed mogelijke doelgroep bereiken: voornamelijk de ouders en kinderen (vanaf ongeveer 12 jaar) die een vechtscheiding doormaken of door hebben gemaakt. Daarnaast richt de film zich op familieleden van de doelgroep, en op professionals die werkzaam zijn in het veld. Hierbij kan gedacht worden aan (kinder)rechters, advocaten en mediators. Deze film heeft een grote maatschappelijke relevantie: veel mensen hebben te maken met een vechtscheiding, of dit nu direct of indirect is. Het effect op de ouders en kinderen die een vechtscheiding meemaken is vaak onbekend bij het grote publiek, hoewel blijkt dat kinderen grote emotionele schade kunnen oplopen ten gevolge van een vechtscheiding. Tegenwoordig komt het onderwerp vaker naar voren in maatschappelijke discussies. Hierbij wordt het echter vaak belicht vanuit het perspectief van de moeder of het kind. Deze film is vernieuwend, omdat het zich naast het kind vooral richt op het perspectief van de vader.

Om de film te kunnen financieren, is een crowdfunding-pagina opgezet waar geïnteresseerden een zelf te kiezen bedrag kunnen doneren in ruil voor tegenprestaties zoals DVD’s van de film en kaartjes voor de première. Bij een donatie van €100,- of meer krijgt de gulle gever een speciaal kinderboek, gebaseerd op het kinderverhaal in de film. Het streefbedrag van €6000,- moet 20 april bereikt zijn.

Meer informatie:
https://www.facebook.com/hetlaatstewoordfilm/

https://www.voordekunst.nl/projecten/4371-het-laatste-woord

Bron: Mike Dörner/Het laatste woord