Twee Nederlandse winnaars Go Short

Vanavond zijn de awards voor de beste korte films van Europa uitgereikt op de 8e editie van Go Short in Nijmegen. De competitie kende twee Nederlandse winnaars.

De winnaars werden bepaald door twee internationale jury’s en een jongerenjury. Het is de eerste keer dat er maar liefst twee Nederlandse films in de prijzen gevallen zijn binnen de Europese competitie: Spoetnik van Noël Loozen won als beste fictiefilm, en The Sniper of Kobani, geregisseerd door Reber Dosky, won de award voor de beste documentaire.

Verder ging Chulyen, A Crow’s Tale (Cerise Lopez, Agnès Patron) er vandoor met de award voor beste animatiefilm en Quantum, geproduceerd door kunstenaarscollectief FLATFORM, kreeg de award voor beste kunstfilm. De award voor de beste Nederlandse film ging naar LAZARUS (Gonzalo Fernandez) en Courber L’Echine (Kadija Ben-Fradj) werd beoordeeld als beste film in de Breaking Shorts studentencompetitie. Tot slot werd de MovieZone Go Short Award toegekend aan Body Language Zone (Kim Saarinen). Morgenmiddag wordt bij de uitreiking van de Audience Award bekend gemaakt wat het publiek de beste film van Go Short 2016 vindt.

De special mention in the Dutch Competition is Son du Serpent (Tami Ravid) and in the Youth Competition is You Have a Problem (Esra Piké).

Bron: NFF