De Eerste Nederlandse Filmnacht op 29 april

De Eerste Nederlandse Filmnacht vindt plaats op vrijdag 29 april in EYE Amsterdam, Het Ketelhuis Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Natlab Eindhoven en LUX Nijmegen. Een avond met film, kunst, muziek, theater en verdieping in alle steden geprogrammeerd en geproduceerd voor en door jongvolwassenen.
De Eerste Nederlandse Filmnacht op 29 april. Het feest start in de avond en duurt tot na middernacht.

Tijdens de Eerste Nederlandse Filmnacht vertonen vijf filmtheaters in vier verschillende steden een première van een Nederlandse arthousefilm, omlijst met een randprogramma dat geheel in het teken staat van de Nederlandse film. Een avond met kunst, muziek, debat, theater en verdieping, in alle steden naar eigen inzicht geprogrammeerd en geproduceerd door lokale teams van jongvolwassen cultuurliefhebbers. Zij zijn de ambassadeurs voor de Nederlandse artistieke film, het lokale filmtheater, de filmmakers en de lokale jongeren.

De Eerste Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthousecinema dichter bij een jong publiek tussen de 18-35 jaar, en is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), EYE en het Filmfonds. Het programma bestaat uit:

Amsterdam & Den Haag| Stop Acting Now (Mijke de Jong)
Theatergroep Wunderbaum stopt met acteren en wil de wereld verbeteren.

Eindhoven & Nijmegen | Of ik gek ben (Frank Lammers)
Tragikomedie/thriller over een jonge kunstenaar die net uit een tbs-kliniek komt.

Het volledige programma van de vijf deelnemende filmtheaters is vanaf 6 april te vinden op de gemeenschappelijke Facebookpagina en via de Facebookpagina van het desbetreffende filmtheater.

Bron: EYE