Nederlandse jeugdfilm Rabarber wint Emmy Kids Award

De jeugdfilm Rabarber heeft dinsdag in Cannes een Emmy Kids Award gewonnen. De film van Maarten Lebens en Mark de Cloe was een van de vier jeugdprogramma’s van de publieke omroep die genomineerd was voor een Emmy.

De telefilm Jongens, de serie Taart en De Zandtovenaar en de Oorlog grepen naast een Emmy Kids Awards, die sinds 2012 jaarlijks worden uitgereikt.

Rabarber is een film over een samengesteld gezin. Winnie en Siem leren elkaar kennen als Siems vader en Winnie’s moeder verliefd worden op elkaar. De tieners kunnen het al snel goed met elkaar vinden en maken zich zorgen als hun ouders steeds meer ruzie maken.

Om te voorkomen dat ze uit elkaar gaan, besluiten de kinderen voor hen een instructiefilm te maken met relatietips. Daarbij groeien ze zelf steeds dichter naar elkaar toe.

Trots

Netmanager Suzanne Kunzeler is blij voor de makers van Rabarber. “Maar ik ben er ook trots op dat we als publieke omroep met vier programma’s genomineerd waren, die qua thematiek laten zien waar NPO Zapp zich als amuserende én inhoudelijke jeugdzender mee onderscheidt.”

Ook vorig jaar was de publieke omroep succesvol bij de Emmy Kids Awards. Toen won de Nederlandse jeugdfilm Alles mag van regisseur Steven Wouterlood de award voor Beste Televisiefilm/Korte serie.

Bron: nu.nl