Telefilms 2016 vanaf zondag 24 april, 20.25 uur wekelijks op NPO 3

Onderstaand de zes Telefilms 2016 die vanaf zondag 24 april wekelijks worden uitgezonden op NPO 3. De nieuwe, vaste uitzendtijd is 20.25 uur. Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project.

zo 24 april, 20.25 uur: HOPE

Een persoonlijk drama waarin ambitie en liefde onverenigbaar lijken.

Hannah Binnekamp is een bevlogen econome van in de veertig. Wanneer haar vader na de zoveelste reportage over de economische crisis en graaiende bankiers beweert dat het een verrotte wereld is die nooit zal veranderen, besluit ze naar New York te gaan en zijn ongelijk te bewijzen. Ze ontmoet er topbankier Ben Elzen, die haar steunt en met wie ze een liefdesaffaire krijgt. Totdat ze haar hand overspeelt en zij en Ben recht tegenover elkaar komen te staan.

Cast: Monic Hendrickx, Eugène Bervoets, Marcel Musters, Joost Prinsen, e.a. Regie: Erik de Bruyn, scenario: Marcel Lenssen, producent: Pupkin Film, omroep: VPRO.

zo 1 mei, 20.25 uur: OP DE DIJK

Vijftien jaar na de nieuwjaarsbrand in Volendam zijn oude wonden nog niet geheeld.

Visser Johan woont in Noorwegen met zijn vriendin Sara. Een telefoontje uit zijn geboortedorp Volendam dwingt hem terug te keren. Er zijn financiële problemen in de familie. In Volendam ziet hij zijn beste vriend Chris terug. Johan was met hem in het café tijdens de nieuwjaarsbrand. Terwijl Chris door de ramp getekend is voor het leven, heeft Johan het er redelijk goed vanaf gebracht. Zijn schuldgevoel daarover is nog altijd groot, maar Chris zit niet op medelijden te wachten. Johans grootste wonden zitten diep van binnen en zijn nooit geheeld.

Cast: Egbert Jan Weeber, Mike Weerts, Ellen Pieters, Whitney Sawyer, Viktoria Winge, e.a. Regie: Mirjam de With, scenario: Cecilie Levy, foto: Pief Weyman, producent: Family Affair Films, omroep: NTR.

zo 8 mei, 20.25 uur: FAKE

Een meisje, een sjeik en een kunstroof.

Maya, afgestudeerd in kunstgeschiedenis en archeologie, valt ondanks waarschuwingen van haar gay best friend Erik voortdurend op onbetrouwbare types. Met haar laatste verovering David ontsnapt ze in Zuid-Amerika maar net aan een arrestatie vanwege een kilo cocaïne in haar tas. Terug in Nederland begint ze een B&B. Haar eerste gast is de aantrekkelijke Aziz, die op de International Art Fair een eeuwenoud Marokkaans mozaïek wil stelen. Wanneer de vonken overspringen, staat Maya voor een lastige keuze: volgt ze haar hart of haar verstand?

Cast: Sanne Langelaar, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Lies Visschedijk, Tim Haars, e.a. Regie: Thomas Acda, scenario: Bert Bouma & Jan Harm Dekker, producent: All Yours, omroep: AVROTROS.

zo 15 mei, 20.25 uur: DE GROTE ZWAEN

Zwarte-humoristische misdaadfilm over een schrijver met matig succes en grootse pretenties.

Amsterdam, jaren negentig. De schrijver Gerard F. Zwaen zit in een lastig parket, zo vindt hij vooral zelf. Hij ligt in een scheiding, zijn status als auteur neemt af en hij heeft geld nodig. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij op een gruwelijk tafereel stuit, waar hij een buitenkans in ziet. Het duurt echter niet lang voordat hij bezoek krijgt van enkele kleurrijke figuren: een corrupte FIOD-rechercheur, een drugsimporteur en een Rijksrechercheur.

Cast: Peter van de Witte, Anniek Pheifer, Ton Kas, Michiel Romeyn, Ruben van der Meer, René van ’t Hof, Kees Hulst, Eva Duijvestein, e.a. Regie en scenario: Max Porcelijn, producent: CTM Pictures, omroep: BNN.

zo 22 mei, 20.25 uur: KAMP HOLLAND

Drama over loyaliteit in de vuurlinie.

Nadat een Nederlands konvooi zich in Uruzgan kapot rijdt op een bermbom, voelt korporaal Postma zich gedwongen het heft in eigen hand te nemen en schiet hij een verdachte Afghaan neer. Een officieel onderzoek is het gevolg, waarmee de groep soldaten nu ook figuurlijk onder vuur komt te liggen. Saamhorigheid maakt plaats voor geruchten en wantrouwen. Overleven te midden van het oorlogsgeweld lijkt onmogelijk als vriendschap wegvalt. Welke keuzes maken je vrienden en welke keuzes maak je zelf? Wat betekent trouw blijven aan jezelf? En voor wie vecht je deze rotoorlog eigenlijk?

Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Yannick van de Velde, Hajo Bruins, Jochum ten Haaf, Lourens van den Akker, Huub Smit, Carolien Spoor, Majd Mardo. Regie: Boris Paval Conen, scenario: Boris Paval Conen, naar een idee van Geert Lageveen en Leopold Witte, producent: KeyFilm, omroep: EO.

zo 29 mei, 20.25 uur: MOOS

Een koosjere komedie waarin liefde en humor belangrijker zijn dan uiterlijke schijn.

Moos’ leven bestaat uit koken, schoonmaken en helpen in de textielwinkel van haar vader Maup. Als ze na vele jaren haar jeugdvriend Sam terug ziet, moedigt hij Moos aan haar dromen na te jagen, te beginnen met een auditie op de Kleinkunstacademie. Moos komt er echter al snel achter dat een eigen leven opbouwen nog niet zo eenvoudig is, terwijl Sam zich ondertussen afvraagt of zijn gevoelens voor Moos niet meer dan vriendschappelijke zijn.

Cast: Jip Smit, Daniel Cornelissen, Michiel Romeyn, Lineke Rijxman, Frederik Brom, Myranda Jongeling, Kees Hulst, e.a. Regie: Job Gosschalk, scenario: Judith Goudsmit & Job Gosschalk, foto: Greetje Mulder, producent: Kemna & Zonen, omroep: KRO-NCRV.

Website Telefilms

Bron: The Publicity Company