VERS Avond 4 april: ‘Commercieel’ VS ‘Arthouse’: de keuze van een maker?

De filmwereld bruist van getalenteerde makers die de mooiste films creëren. Zo genieten we intens van eigenzinnige arthouse-films, en kijken we soms net zo graag een ‘commerciële’ movie. Simpel.

Achter de schermen ligt het echter wat ingewikkelder. Zo lijkt arthouse regelrecht tegenover ‘commercieel’ te staan. Als een gerespecteerde ‘arthouse’ filmmaker zijn creatie commercialiseert, of volledig de weg van commercie inslaat, wordt hij door zijn collega’s schuin aangekeken. Dit zou verbastering zijn van authentiek werk.

Waarom kiest een maker voor de ‘commerciële’ weg, of waarom juist niet? Onder leiding van Floortje Smit (filmcriticus, verslaggever en journalist bij o.a. de Volkskrant) gaan we in gesprek met regisseurs Anne de Clercq (bekend van o.a. ‘Hallo Bungalow’, ‘Jack bestelt een broertje’ en ‘Tessa’) en David Verbeek (bekend van o.a. ‘Full Contact’ en ‘How to describe a cloud’). Welke keuzes maken zij in hun werk? En wat vinden ze ervan dat hun werk als ‘te commercieel’ of ‘arthouse’ bestempeld wordt?

Kom op maandag 4 april naar de VERS Avond en discussieer mee!

Datum: maandag 4 april 2016
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam
Toegang: gratis voor VERS-leden (op vertoon van ledenpas), Cineville pas.
Niet-leden betalen € 5,-.

* Reserveer je kaarten van te voren via Het Ketelhuis: 020 684 00 90.

Kaarten dienen een half uur voor aanvang te worden afgehaald, anders vervalt je reservering.

Bron: VERS