Dertien theaters voegen zich bij Filmthuis

Na de pilot in februari is het aantal filmtheaters dat zich heeft aangesloten bij Filmthuis uitgebreid naar dertien. De proef werd gedraaid met LantarenVenster in Rotterdam en ‘t Hoogt in Utrecht.

Bij Filmthuis aangesloten theaters bieden selecte titels gelijktijdig aan in de bioscoop en online. Een film online kijken kost 8,50 euro per film, de consument heeft dan 48 uur toegang tot de film. Betalen kan met iDeal, PayPal of creditcard. Het initiatief is vandaag van start gegaan.

Het online filmaanbod wordt bepaald door het theater. De eerste selectie films die online zijn te bekijken zijn Janis: Little Girl Blue, Transit Havana, Second Coming en The Prosectur, The Defender, The Father And His Son.

De deelnemende filmhuizen zijn De Lieve Vrouw (Amersfoort), De Amsterdamse bioscopen Het Ketelhuis, EYE, Rialto, De Balie, Chassé Cinema (Breda), Filmhuis Den Haag, Concordia (Enschede), Filmschuur (Haarlem), Filmtheater Hilversum, LUX (Nijmegen), LantarenVenster (Rotterdam) en ‘t Hoogt (Utrecht).

Filmthuis wordt mede mogelijk gemaakt door EYE en het Filmfonds en ondersteund door Cineville. De eerste test begon in juni 2015, toen Zomer in zeven filmhuizen in première ging en tegelijk ook on-demand te bekijken was via de websites van die filmhuizen.

Bron: Entertainment Business