6 projecten geselecteerd voor treatmentontwikkeling De Oversteek 

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage van 8.500 euro in het kader van de tiende editie van het project De Oversteek:

Amour Fou
Producent: Pupkin Film
Regisseur en scenarist: Ena Sendijarevic

Anna
Producent: IJswater Films
Regisseur: Mercedes Stalenhoef
Scenarist: Matthijs Bockting

De Actrice
Producent: KeyFilm
Regisseur en scenarist: Sara Verweij

Herder
Producent: Pupkin Film
Regisseur: Rob Lücker
Scenarist: Thomas van der Ree

Naar Rio
Producent: BALDR film
Regisseur: Rogier Hesp
Scenarist: Anne Hofhuis

Weerzien
Producent: Viking Film
Regisseur en scenarist: Job, Joris & Marieke

Een gezamenlijke commissie van het Nederlands Filmfonds, omroepen VPRO en NTR en het Mediafonds selecteerde de filmplannen om te ontwikkelen tot treatment. Later dit jaar worden hieruit 4 projecten geselecteerd om een scenario te ontwikkelen. Begin volgend jaar worden daaruit 2 projecten geselecteerd voor een realiseringbijdrage.

De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft zwaar meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen.

Het project De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het Mediafonds en de publieke omroep en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken. Regisseurs als  Sacha Polak, Jim Taihuttu, Saskia Diesing, Shariff Korver en Remy van Heugten kregen dankzij De Oversteek de kans hun eerste of tweede speelfilm te maken.

Bron: Nederlands Filmfonds