Kino Rotterdam komt bij Cineville

Heuglijk nieuws voor Cineville pashouders: meteen vanaf de opening (deze zomer!) is Rotterdams nieuwste bioscoop KINO onderdeel van Cineville. Dan kun je met je pas behalve naar Cinerama, LantarenVenster en WORM, ook keihard je goddelijke gang gaan in dit nieuwe filmpareltje in de havenstad.

Aan de Gouvernestraat komt deze zomer een gloednieuwe bioscoop: KINO Rotterdam. In het pand waar vroeger LantarenVenster huisde wordt momenteel keihard geklust om een theater met vier zalen (470 stoelen) en een café-restaurant in volle glorie te openen.

Initiatiefnemers en directeurs zijn Jan de Vries (33) en Frank Groot (26), die elkaar kennen uit hun tijd bij studentenbioscoop Kriterion. Toen de gemeente Rotterdam het oude LantarenVenster-complex aan de Gouvernestraat te koop zette voor creatieve plannen, stonden zij klaar met KINO. In de programmering gaan ze auteursfilms aanvullen met arthouse, documentaires én klassiekers van de vroege middag tot de avond. Met de creatieve werkplek BURO voor de audiovisuele industrie al in gebruik, is het pand nu al een ontmoetingsplek voor makers en liefhebbers. Nu nog een paar doeken erbij, en dan zien wij een glorieuze toekomst voor dit filmparadijs.

We houden je op de hoogte van de grandioze opening. Tot die tijd like je KINO hier en volg je KINO hier.

Bron: Cineville