Vakprijs Nederlandse animatie gewonnen door Zeezucht

Tijdens de opening van het 19e Holland Animation Film Festival op woensdagavond 16 maart is de Vakprijs voor de Nederlandse animatie uitgereikt aan Zeezucht (Jonas and the Sea) (2015) van animator Marlies van der Wel.

De vakjury, bestaande uit Gerco de Ruijter (landschapsfotograaf en filmmaker), Egbert de Ruiter (docent animatie en animatieproductie aan de HKU) en Max Italiaander ((live) motion designer), prees Zeezucht voor de prachtige vormgeving: “De losse beelden in Zeezucht zijn kunstwerkjes die je zo kan inlijsten. De unieke stijl, die collagetechnieken vermengt met mooi geanimeerde details, leent zich uitstekend voor het verhaal. Alles past prachtig in elkaar, terwijl het toch verrassend en onvoorspelbaar blijft. Het geeft je ook een positief gevoel over ouder worden en het blijven volgen van ambities! Omdat we meer films van Marlies willen zien, geven we haar graag de Professional Award.”

Zeezucht gaat over een jongen die alles op alles zet om zijn droom na te jagen: een plek om zich thuis te voelen. Hij wil dolgraag zwemmen met de vissen en bouwt een slim apparaat om mee te duiken. De film wordt een aantal keren vertoond tijdens het festival. Informatie over alle vertoningen van Zeezucht vind je hier.

Bron: HAFF