ROKJESDAG bereikt Gouden Film status

ROKJESDAG, een film van Johan Nijenhuis over de eerste mooie lentedag van het jaar, heeft binnen een week tijd de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de film al in de bioscoop. Om dit te vieren werd hoofdrolspeelster Lieke van Lexmond vanmiddag in het Conservatorium Hotel te Amsterdam overweldigd met de Gouden Film. Aan Johan Nijenhuis en tegenspeler Jim Bakkum was de eer om de award namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds te overhandigen. Daarnaast werd de Gouden Pen namens Netwerk Scenarioschrijvers overhandigd aan Eveline Hagenbeek voor haar speelfilmdebuut.

Op een ROKJESDAG gaat een ensemble aan singles op zoek naar de ware. Maar hoe vind je die nu daten topsport is? Work-a-holic Marijke (Lieke van Lexmond) en haar beste vriendin Danielle (Birgit Schuurman) besluiten zich in te schrijven voor Love Bites: een speciale kookworkshop voor singles. Ook de knappe student Rens (Manuel Broekman) heeft zich aangemeld. Hij wil zoveel mogelijk dates scoren, iets wat de onhandige dierenverzorger Edwin (Martijn Fischer) nog nooit is gelukt. Iris (Toprak Yalçiner) is net verloofd maar bereidt om haar huwelijk op het spel te zetten voor één laatste flirt. Wanneer de beste vriendinnen Marijke en Danielle tijdens de workshop ruzie krijgen om één man lijkt de avond te ontsporen. Maar er blijkt wel degelijk zoiets te bestaan als echte liefde, zelfs voor Rens. Je moet er alleen voor open staan…

ROKJESDAG is een film van regisseur Johan Nijenhuis, die eerder verantwoordelijk was voor COSTA, VERLIEFD OP IBIZA en TOSCAANSE BRUILOFT. Het scenario is geschreven door Eveline Hagenbeek, die hiermee haar speelfilmdebuut maakt. ROKJESDAG is een productie van Johan Nijenhuis & Co en is tot stand gekomen met steun van RTL Entertainment, de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds en een bijdrage uit Suppletie. De film wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is momenteel te zien in 122 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

ROKJESDAG is de vijfde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

www.rokjesdagdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival