Programma Film NL in EYE

Met Film NL richt EYE de schijnwerpers op de Nederlandse film met specials, terugblikken, talkshows en Q&A’s. Iedere maand is er aandacht voor spraakmakende films uit het verleden, nieuw werk van aanstormend talent en opvallende Nederlandse titels uit de EYE-collectie. Blijf op de hoogte via   www.eyefilm.nl/filmnl

14 maart, 19.15
Ik wil gelukkig zijn
Te gast zijn: Annette Apon, Johanna Ter Steege, cast & crew

Bijzondere documentaire over het soms getroebleerde leven van de grote Nederlandse actrice Fien de la Mar, die onder meer te zien was in de Jordaanfilms De Jantjes en Bleeke Bet. Annette Apon geeft met behulp van filmfragmenten foto’s en interviews een eigenzinnig beeld van de vele talenten van een uitzonderlijke actrice. Johanna ter Steege is te horen op de soundtrack.

26 maart, 16.00
Het is een schone dag geweest
Te gast is Jos de Putter

Een van de bekendste Nederlandse documentaires van de jaren negentig was Jos de Putters verstilde portret van zijn ouders, (heren)boeren op het Zeeuwse platteland, een ode aan een verdwenen manier van leven. Film NL brengt de film nog eens op het witte doek, de regisseur is aanwezig voor een Q&A.

3 april, 16.30
Little Angels
Te gast is Marco Niemeijer
Portret van de 97-jarige New Yorkse Enny, stiefoma van regisseur Marco Niemeijer, en haar dochter Tascha. De documentaire – over de niet uit te wissen erfenis van de Shoah –  won de Prix Europa 2015 en is nu bij Film NL te zien in de oorspronkelijke lange versie.

Bron: EYE