Nederlandse film gekozen voor atelier Cannes

Het Nederlandse speelfilmproject Daoud’s Winter van regisseur-scenarist Koutaiba Al-Janabi is geselecteerd voor de twaalfde editie van het Atelier. Dit is een markt tijdens het festival van Cannes waar regisseurs de kans krijgen hun veelbelovende nieuwe projecten aan coproducenten en financiers te presenteren.

Dat heeft producent OAK Motion Pictures dinsdag bekendgemaakt. In totaal worden er slechts vijftien films geselecteerd voor het Atelier.

Het laatste Nederlandse project dat voor deze markt werd geselecteerd was het drama In jouw naam, met Barry Atsma en Lotte Verbeek in de hoofdrollen.

Daoud’s Winter speelt zich af in de arena van de oorlog tussen Irak en Iran in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het verhaal gaat over een jonge Iraakse soldaat die zijn legerbasis verlaat om het lichaam van een nog levende soldaat naar huis terug te brengen.

Regisseur-scenarist Koutaiba Al-­Janabi maakte in 2011 zijn debuut met de speelfilm Leaving Baghdad, die een Britse Independent Film Award won en op de Berlinale werd genomineerd voor de Cinema Peace Prize.

2017
Het is de bedoeling dat Daoud’s Winter in 2017 in première gaat. Eerder werd het project ook al geselecteerd voor het Torino Film Lab, een soortgelijke filmmarkt in Turijn.

Het festival van Cannes vindt half mei plaats. De selectie voor de competitie en de andere programmaonderdelen wordt eind april pas bekendgemaakt.

Bron: NU.nl