Filmmaker Ivo van Aart en choreografe Jonne Covers zijn samen de uitdaging aangegaan om een unieke korte dansfilm te maken

In de film Amuse zullen dansers verbeelden wat er gebeurt als je tijdens een etentje met je lief, een eerste date of met vrienden, de aandacht verliest. Als je afdwaalt en er ineens een hap uit een conversatie is verdwenen. Als je op de automatische piloot meepraat.

Acht dansers zullen te midden van een bomvol restaurant met zo’n vijftig figuranten met zowel subtiele uitdrukkingen als grote bewegingen dat gevoel vertalen. De film blijft ver van een dansregistratie en zal een combinatie worden tussen choreografie en film waarin dansers acteren en tegelijkertijd hun hele lichaam inzetten dit gevoel over te brengen. Met dit project zoeken de makers bewust de grenzen van filmmaken op.

Het plan voor deze film werd geselecteerd door De Ontmoeting, een nieuw initiatief van Cinecrowd en VERS Film en TV om makers een kans te bieden een experimentele korte film te maken, en zal in samenwerking met NPO 3Lab worden gerealiseerd. Om de financiering rond te krijgen is een crowdfundactie gestart via het platform Cinecrowd.

Meer informatie over de film is te vinden op de Cinecrowd pagina (www.cinecrowd.nl/amuse).

Bron: We Have Wanderlust