Call for Entries KLIK! Amsterdam Animation Festival nu geopend

KLIK! Amsterdam Animation Festival opent zijn Call for Entries. Filmmakers en 
animatiestudenten wereldwijd worden uitgenodigd om vóór 15 juni hun werk in te zenden voor KLIK!s internationale competitie. Het festival beleeft zijn negende editie van 25 tot en met 30 oktober 2016 in EYE in Amsterdam.

KLIK! accepteert films voor de volgende categorieën: Animated Short, Animated Student Short, Commissioned Animation, Animated Documentary, en Animated Music Video. Films die daarvoor in aanmerking komen doen ook mee in de categorieën Political Short en Animated Short From an Emerging Nation. Ook dingt elke film mee naar de Audience Award of de Kids Audience Award.

Filmmakers kunnen hun werk gratis insturen. Films die in aanmerking komen voor de internationale competitie bevatten een substantiële hoeveelheid animatie van welke techniek dan ook, zijn niet langer dan 25 minuten, en zijn afgerond na 1 januari 2015.

De Call for Entries sluit op 15 juni 2016. Het inschrijfformulier en de voorwaarden zijn te vinden op http://www.klik.amsterdam.

Over KLIK!
Het KLIK! Amsterdam Animation Festival is een jaarlijks terugkerende viering van animatie in al haar verschijningsvormen. KLIK! geeft een podium aan animatie in de breedste zin van het woord en vertoont speelfilms, korte films, commercials, videospellen en installaties. Met het festival in Amsterdam deelt KLIK! haar passie voor en kennis van kwalitatief hoogwaardige en prikkelende animatie met een breed publiek. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogramma’s, feestjes en activiteiten. De negende festivaleditie vindt plaats van 25 tot en met 30 oktober 2016 in EYE, Amsterdam.

Bron: KLIK!