Verslag Netwerkborrel Viewfinder Shootout 29 februari 2016

Op maandag 29 februari organiseerde de NBF een Electronic Viewfinder Shootout in De Kring tijdens de maandelijkse Netwerkborrel. Lees hieronder het verslag.

Guy Molin (o.a. cameraman/vice voorzitter NBF) introduceert de avond door een overzicht te geven van de verschillende viewfinders. Hij zet hierbij de specificaties (monitor, resolutie, software opties en prijs) alvast op een rijtje. Er is een opstelling gemaakt van de vijf viewfinders:

Alphatron EVF-035W-3G
Blackmagic URSA Viewfinder
Cineroid EVF4RVW met Retina Display
SmallHD Sidefinder 502
Zacuto Gratical HD

Deze viewfinders zijn allemaal verbonden met een Blackmagic Ursa Mini 4.6k en een Flanders monitor. De camera staat gericht op model Laurien Verstraten en achter haar zijn twee reference charts geplaatst. Ook is er achter Laurien een lichtbron geplaatst en daarnaast is er een BB&S Area 48 lamp op haar gericht.

Na een aantal vragen uit het publiek te hebben besproken, is het tijd voor de gasten om de viewfinders te testen. De cameramensen nemen uitgebreid de tijd om allerlei testjes te doen en hun favoriete viewfinder te vinden.

Na afloop van de tests wordt er nog nagepraat tijdens de borrel. De NBF kijkt terug op een geslaagde Netwerkborrel en we willen graag Socrates Digital Video en Alphatron Broadcast Electronics bedanken die deze shootout technisch mogelijk hebben gemaakt. Ook willen we graag model Laurien Verstraten bedanken voor haar medewerking.

De volgende Netwerkborrel vindt plaats op maandag 21 maart (een week eerder dan normaal i.v.m. Pasen). Tijdens deze borrel zal het korte film festival Go Short een exclusieve preview komen geven van de aanstaande editie. Hou onze site in de gaten om je gratis kaarten te bestellen! Graag tot dan!

Bron: NBF