Filmthuis: Thuis bioscoopfilms kijken

De filmtheaters ‘t Hoogt in Utrecht en LantarenVenster in Rotterdam bieden vanaf vandaag de film JANIS: LITTLE GIRL BLUE online aan. Beide theaters moesten deze week tijdelijk hun zalen sluiten; ‘t Hoogt  vanwege onderzoek naar asbest in een deel van het pand en LantarenVenster wegens een ernstige lekkage. Dankzij Filmthuis, de nieuwe online zaal van het filmtheater, zijn ze nu toch 24 uur per dag open.

De film JANIS: LITTLE GIRL BLUE over Janis Joplin is vanaf vandaag tegen betaling online te zien via www.hoogt.nl/filmthuis en  www.lantarenvenster.nl/709-Filmthuis. Vanaf maart zijn er meer films bij meer filmtheaters te zien via Filmthuis.

Filmthuis
Filmthuis is de nieuwe online zaal van het filmtheater. Vanaf maart zie je speciaal geselecteerde films die in 13 filmtheaters draaien, ook gelijktijdig thuis in de online zaal. Via je TV, laptop, tablet of smartphone kan dat 24 uur per dag.  Geen tijd om de deur uit te gaan? Bezoek het filmtheater dan ook eens vanuit huis. Het filmaanbod wordt bepaald door je filmtheater en voor € 8,50 per film zie je de nieuwste films. Betalen kan met iDeal, PayPal of creditcard.

De filmtheaters die vanaf 24 maart meedoen zijn:

Amersfoort – De Lieve Vrouw
Amsterdam – Het Ketelhuis
Amsterdam – EYEA
msterdam – Rialto
Amsterdam – De Balie
Breda – Chassé Cinema
Den Haag – Filmhuis Den Haag
Enschede – Concordia
Haarlem – Filmschuur
Hilversum – Filmtheater Hilversum
Nijmegen – LUX
Rotterdam – LantarenVenster
Utrecht – ’t Hoogt

Filmthuis wordt mede mogelijk gemaakt door EYE en het Filmfonds en ondersteund door Cineville. In 2015 betekende de on demand release van ZOMER  de start van een onderzoek naar de mogelijkheden om filmhuistitels ook online aan te bieden.

Bron: NFF