Uitgeverij Rubinstein en EYE Filmmuseum presenteren: Met Annie en Joop naar de Bioscoop

Dit nieuwe Gouden Boekje op rijm is geschreven door niemand minder dan cabaretier Freek de Jonge. Hij schreef met Met Annie en Joop naar de bioscoop zijn eerste kinderboek. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig.

Erik Kriek is de illustrator van het boek. Hij is onder meer bekend van de serie Gutsman. Eerder illustreerde hij het Blinkende Boekje Een prachtige dag, over kunstenaars Vincent van Gogh en Edvard Munch.

Over het boek
Annie en Joop gaan samen naar de film. De zus van Joop verkoopt kaartjes bij de kassa. En de moeder van Annie wijst mensen hun plaats; een ouvreuse heette dat vroeger sjiek. Lekker zitten met een bak vol popcorn, in het donker… als dat maar goed gaat.

Titel: Met Annie en Joop naar de Bioscoop
Aantal pagina’s: 28
Verschijningsdatum: 16 MAART 2016
Prijs: € 6,95
Leeftijd vanaf 4 JAAR
ISBN: 9789047621058
Voor meer informatie: www.goudenboekjes.nl

Voor meer informatie en/of een recensie-exemplaar van dit Gouden Boekje kunt u contact opnemen met:
Eva Brobbel van Uitgeverij Rubinstein via eva.brobbel@rubinstein.nl of 020 – 4200 772.

Feestelijke boekpresentatie in EYE Filmmuseum
Dit Gouden Boekje is tot stand gekomen in samenwerking met EYE Filmmuseum.

Op woensdagmiddag 16 maart, tijdens de Boekenweek, wordt het boek feestelijk gepresenteerd. Freek de Jonge zal het verhaal tot leven laten komen samen met het publiek in de zaal, dat grotendeels zal bestaan uit opa’s, oma’s en hun kleinkinderen.

Wilt u aanwezig zijn bij het persmoment rond de feestelijke boekpresentatie in EYE op 16 maart? Neem dan contact op met Marnix van Wijk van EYE Filmmuseum via marnixvanwijk@eyefilm.nl of 020 – 5891 405.

Bron: EYE