Nieuwe filmdistributeur Cherry Pickers gelanceerd op Berlinale

Op de European Film Market van de Internationale Filmfestspiele Berlin is Cherry Pickers Filmdistributie gelanceerd. De eerste films van de nieuwe Nederlandse distributeur zijn Les ogres van Lea Féhner en The Daughter van Simon Stone.

Cherry Pickers is opgericht door Huub Roelvink, tot voor kort de managing director van Imagine Filmdistributie. De nieuwe distributeur gaat zo’n  zeven films per jaar uitbrengen. Op de European Film Market in Berlijn heeft Cherry Pickers de rechten voor de Benelux verworven van The Daughter en Les ogres, winnaar van de VPRO Big Screen Award IFFR 2016. Beide films worden later dit jaar uitgebracht.

LES OGRES
Een speelfilm van Léa Fehner met Adèle Haenel, Marc Barbé, François Fehner, Marion Bouvarel, Inès Fehner en Lola Dueñas. Het reizende theatergezelschap Tsjechov Cabaret trekt met een circustent van stad naar stad. Met hun voorstellingen betoveren en verwarren de spelers het toegestroomde publiek. Ze leven als nomaden. Familie, werk, liefde en vriendschap lopen bij de excentrieke artiesten naadloos in elkaar over. Maar de terugkeer van een oude vlam en de komst van een baby openen oude wonden die geheeld leken.

THE DAUGHTER
Een speelfilm van Simon Stone naar Ibsens toneelstuk De wilde eend met Geoffrey Rush, Ewen Leslie, Paul Schneider, Miranda Otto, Anna Torv, Odessa Young en Sam Neill.Christian keert terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry met de veel jongere Anna. Hij ziet er zijn jeugdvriend Oliver terug, die in Henry’s houtfabriek werkte maar nu werkeloos is. Terwijl hij Olivers vrouw Charlotte, dochter Hedvig en vader Walter leert kennen, ontdekt hij een schokkend geheim. Christian wil de fouten uit zijn verleden te herstellen, maar dreigt daardoor de levens van de mensen die hij jaren geleden achterliet te verscheuren.

Bron: The Publicity Company