Voorpremière in EYE: All You Need is Me

Voorpremière op 24 februari, met een introductie door publicist Menno Voskuil. Hij werkt momenteel aan een biografie over kunstenaar Aad Donker, die in 2018 verschijnt. Na de film een Filmkrant.Live-gesprek met Wim van der Aar (regisseur) en Gijs Donker (schilder, broer van Aad) o.l.v. Jos van der Burg (de Filmkrant).

In een zoektocht naar een verloren paradijs, verliest de jonge getalenteerde schilder Aad Donker de grip op zijn leven. De documentaire vertelt het bijzondere levensverhaal van deze kunstenaar, die onderdeel uitmaakte van het geruchtmakende After Nature-collectief.

De alom gewaardeerde en bijzonder talentvolle kunstenaar Aad Donker maakt begin jaren 90 razendsnel naam als aanstormend kunstenaar samen met zijn schilderende broers Gijs en Justus. Als onderdeel van het geruchtmakende After Nature-collectief krijgen de gebroeders Donker snel voet aan de grond in New York. Als Gijs en Justus terug gaan naar Nederland, blijft Aad achter in New York bij zijn grote liefde Amy.

Wanneer Amy een Aad uit elkaar gaan, gaat het snel bergafwaarts met hem. Waanideeën en angsten gaan hem beheersen en hij verliest de greep op de werkelijkheid. Op 31-jarige leeftijd pleegt Aad zelfmoord.

Filmmaker Wim van der Aar (De Van Waveren Tapes) neemt de kijker mee op een reis langs Leiden, Amsterdam, New York en Suriname, waarbij uniek archiefmateriaal wordt afgewisseld met interviews met zijn broers, Amy en After Nature oprichter Peter Klashorst.

Bron: EYE Film