Debuterende filmmakers zoeken participanten voor speelfilm NOCTURNE

Een groep jonge filmmakers onder leiding van regisseur Viktor van der Valk, scenarist Jeroen Scholten van Aschat en producent Erik Glijnis zijn opzoek naar participanten voor hun debuutspeelfilm NOCTURNE. Hoofdrollen worden gespeeld door Vincent van der Valk en Reinout Scholten van Aschat.

NOCTURNE gaat over de jonge regisseur Alex, die midden tijdens een creatieve crisis wordt verlaten door zijn vriendin. Terwijl hij vecht tegen de deadline, op zoek naar de essentie van zijn film, komt hij vooral zichzelf tegen. Hij stuit op zijn eigen onvermogen een balans te vinden tussen de realiteit en z’n verbeelding.

Samen maakte dit team eerder de bekroonde eindexamenfilm ONNO DE ONWETENDE, die o.a. op het Filmfestival van San Sebastian in de prijzen viel en tevens de Nederlandse inzending was voor de Oscars. Op het Nederlands Film Festival in Utrecht werd de film niet alleen bekroond met de Tuschinski Award voor de beste eindexamenfilm, maar ook met een Wild Card ter waarde van 80.000 euro. Dit bedrag diende als basiskapitaal voor NOCTURNE.

In samenwerking met CineFonds en Stichting Filmbeheer bieden de makers een klein aantal investeerders de kans om te participeren in de film. Investeerders (bedrijven en particulieren) komen middels een gift direct in aanmerking voor fiscaal voordeel. Daarnaast bieden de makers via Stichting Filmbeheer participaties in de film aan met een rendement dat afhankelijk is van de exploitatieresultaten. Meer informatie kunt u vinden op de website, daar kunt u tevens een informatiepakket aanvragen: nocturnedefilm.nl

Het is de bedoeling dat NOCTURNE in 2017 in de Nederlandse bioscoop en op internationale festivals te zien zal zijn.

Bron: Nocturne De Film