The Hateful Eight best bezochte film ooit voor Eye

Het westernepos The Hateful Eight heeft in ruim een maand tijd meer dan 23.000 bezoekers getrokken. Daarmee is de vorige recordhouder, La Grande Bellezza, gepasseerd, maakte Eye woensdag bekend. La Grande Bellezza deed er overigens zes maanden over om de bijna 19.000 bezoekers in Eye te trekken.

The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien. De hoofdrollen worden gespeeld door Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell en Channing Tatum. De film kreeg van Het Parool drie sterren.

The Hateful Eight draait in twee versies. De ‘gewone’ versie is in vrijwel alle Nederlandse zalen te zien. Bioscoop Eye in Amsterdam draait exclusief voor de Benelux de 70 mm-variant, een formaat dat nog maar zelden wordt gebruikt. Deze versie is ook een andere montage dan de versie die in de andere bioscopen te zien is en duurt tien minuten langer. Daarom trekt de film in Eye veel bezoekers, zowel uit binnen- als buitenland.

Bron: Parool