BON BINI HOLLAND best bezochte Nederlandse film op de Antillen ooit

De komedie BON BINI HOLLAND is de best bezochte Nederlandse film op de Antillen ooit. Op 17 januari is de film in première gegaan op Curaçao, sindsdien is de film met volop bezocht. Bijna 10.000 personen hebben de film gezien. Hiermee heeft BON BINI HOLLAND recordhouder ALLEEN MAAR NETTE MENSEN overtroffen. In Nederland hebben bijna 550.000 mensen de film bezocht en is de titel reeds bekroond met een Platina Film van het Nederlands Film Festival.

BON BINI HOLLAND is de debuutfilm van Jandino Asporaat, waarin hij maar liefst vijf verschillende rollen vertolkt. De film speelt zich deels af op Curaçao en is tevens het geboorte-eiland van de stand-upcomedian. Jandino’s wens is uitgekomen, de Curaçaose mensen genieten volop van zijn film. Naast Jandino spelen onder meer Teun Kuilboer, Liliana de Vries, Sergio IJssel en Lone van Roosendaal een rol in de komedie. Reint Schölvinck en Ernst Gonlag zijn samen met Jandino verantwoordelijk voor het scenario. Jelle de Jonge heeft de film geregisseerd.

BON BINI HOLLAND
Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt behoorlijk overhoop gegooid als zijn tante Judeska, zijn collega’s van FC Kip en buurvrouw Gerrie ten tonele verschijnen. Het lijkt helemaal uit de hand te lopen als Robertico ook nog verliefd wordt op Noëlla…

Bron: Nederlands Film Festival