CinemAsia Film Festival maakt programma & jury 2016 bekend

CinemAsia Film Festival, dat plaatsvindt van 1 t/m 6 maart 2016 in Amsterdam, maakt vandaag haar programma van 2016 bekend. Voor de 9e editie van het festival is een selectie gemaakt van de beste hedendaagse Aziatische films, waaronder zowel prijswinnaars op belangrijke filmfestivals als Aziatische blockbusters die nog niet eerder in Nederland vertoond zijn.

Het programma voor de Competitie en Officiële Selectie voor de 9e editie van het festival, onder leiding van de directeur Lorna Tee, is vandaag bekend gemaakt. Het zijn producties die een breed en representatief beeld geven van de hedendaagse Aziatische film vertegenwoordigen. De CinemAsia Competitie bevat films die een krachtige eigen stem hebben, de conventies van film uitdagen en relevante onderwerpen weten aan te snijden aan de hand van een unieke visie, zowel van nieuwe als gevestigde talenten. De CinemAsia Officiële Selectie bevat opvallende nieuwe speelfilms, documentaires en korte films die door de critici geprezen zijn of een grote populariteit genieten in het land van oorsprong.

Directeur Lorna Tee: “Dit jaar is het programma diverser dan ooit en biedt een podium voor zowel nieuwe ontdekkingen als herontdekkingen. Om een beter inzicht te krijgen van de Aziatische films van afgelopen jaar heeft ons programmateam meer dan 400 films bekeken. De voorbereidingen waren ontzettend enerverend en hebben ons de rijkdom van de Aziatische cinema bevestigd; films uit vele verschillende culturen, maar met dezelfde universele waarden. We kunnen niet wachten om deze films met ons publiek te delen.”

Kijk hiernaar het complete programma: www.cinemasia.nl

Het CinemAsia Film Festival vindt van 1 t/m 6 maart 2016 plaats in Amsterdam, in Kriterion en Rialto.

Jury & Cinemasia Tiger Jury Award
Dit jaar bestaat het CinemAsia Film Festival Jury uit regisseur Royston Tan (Singapore), filmcriticus Dana Linssen (Nederland) en sales en distributie-consultant Aranka Matits (Frankrijk). De jury zal de beste film in de competitie programma onderscheiden met de CinemAsia Tiger Beer Jury Award 2016 .

CinemAsia is een filmfestival dat het Nederlandse publiek en de Nederlandse filmindustrie een breed beeld geeft de hedendaagse Aziatische cinema met zowel nieuwe films die grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Aziatische mediamakers met CinemAsia FilmLAB.

Festival trailer 2016

Bron: CinemAsia