Nieuwe filmtak: Submarine Film

Producenten Submarine (Bruno Felix en Femke Wolting), Jeroen Beker en Sabine Veenendaal bundelen hun krachten in een nieuw op te zetten filmtak binnen Submarine: Submarine Film.Felix en Wolting willen naast de documentaire, animatie en transmedia producties hun filmactiviteiten uitbreiden en zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met de producenten Beker en Veenendaal.

Doelstelling van Submarine Film is om een Nederlands en internationaal publiek te bereiken met innovatieve en onderscheidende films. Het bedrijf richt zich op eigentijdse onderwerpen die de tijdgeest vangen. Gezamenlijk hebben zij de ambitie om de horizon te verbreden en internationale producties op te zetten. Submarine heeft een filiaal in Los Angeles (Sub LA) waar Femke Wolting werkt aan de ontwikkeling van onder meer de sciencefictionfilm Origin van regisseur Matthijs van Heijningen JR, en een nieuwe film van de Oscar bekroonde regisseur Roger Ross Williams.

De producenten zijn afzonderlijk al jaren actief in filmproductie en maakten tientallen films, waaronder: Eisenstein in Guanajuato, Last Hijack, Ouwehoeren, Alles is Liefde, Zwartboek, Alleen Maar Nette Mensen, De Helaasheid der Dingen, Stellet Licht, Minoes, A’dam & Eva, Het Paard van Sinterklaas, Finn.

De komende maanden gaan de eerste films van Submarine Film in productie:

De Telefilm Vind die domme trut en gooi haar in de rivier van regisseur Ben Brand (97%, Life is Beautiful)
De speelfilm Miss Sing Song Suriname van Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas, Jongens).
NTR KORT Remember to check out van regisseur Hiba Vink en scenarist Rifka Lodeizen
De documentaire Molenbeek van Wildcard winnaar Bart van den Aardweg  (Noord Oost Hard West)

Submarine Film vestigt zich per 8 februari in het huidige bedrijfspand van Submarine, Lab111.

Bron: NFF