Kristallen Film voor NIEUWE HELDEN – In het hart van de Tour

NIEUWE HELDEN – In het hart van de Tour, een documentaire van regisseur Dirk Jan Roeleven, heeft na een draaiperiode van maar liefst twintig maanden de Kristallen Film status bereikt. Maandagavond werd de tienduizendste bezoeker, in het bijzijn van onder anderen regisseur Dirk Jan Roeleven en producent Pieter van Huystee, verwelkomd tijdens een speciale vertoning in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. Aansluitend werd de Kristallen Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds aan hen overhandigd.

Het unieke inside-verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je zonder doping tóch kunt winnen. In de 100ste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano op revanche jegens de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. In de wetenschap dat epo vooral werd gebruikt door renners die in de bergen de gele trui wilden halen, heeft dit team zich gespecialiseerd in de sprint. Achtervolgd door de schaduw van het dopingverleden, maar met een innerlijke overtuiging en sterke teamgeest, stelt Argos-Shimano zich ten doel om voor het eerst in zijn bestaan een etappe te winnen in de Tour én om met zijn allen Parijs te halen.

NIEUWE HELDEN – In het hart van de Tour is een film van regisseur Dirk Jan Roeleven. De documentaire, die in het kader van Teledoc tot stand is gekomen, is geproduceerd door Pieter van Huystee Film & TV Producties met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO, CoBO, NTR en distributie via Amstelfilm en We Want Cinema.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

NIEUWE HELDEN – In het hart van de Tour is de eerste documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.

Bron: Nederlands Film Festival