Steun gezocht voor film over Theo van de Sande

Crawfurd Film en Video start op 25 jan. een crowdfunding actie via Voordekunst om de eerste middelen te verkrijgen voor de productie van: NO RISK – NO FUTURE, de beeldtaal van Theo van de Sande, een creatief-technische documentaire.

THEO VAN DE SANDE is één van de beste cameramensen die Nederland heeft gekend. En aangezien Nederland op cameragebied erg goed is, zegt dat iets. Het meisje met het rode haar, van de koele meren des doods, Charlotte, De Wisselwachter, Schatjes, De Aanslag om maar een paar Nederlandse producties te noemen. En in Hollywood: Crossing Delancey, Once Around, Miracle Mile, Wayne’s World, Volcano, Blade, Big Daddy, Grown Ups, Out of Time, Homefront, Bad Santa 2 en heel veel meer, zoals pilots van TV series.

Na jaren voorbereiding en zelfs interview opnames in Nederland start Rob Crawfurd deze campagne om de productie in 4K te kunnen maken. Zijn logica is dat als de mensen van de toekomst willen weten hoe Theo van de Sande zijn camerawerk tot stand bracht, dat nu opgenomen moet worden op de hoogste betaalbare kwaliteit. Dankzij de gedaalde prijzen is de aanschaf van een goede 4K camera middels crowdfunding een haalbare kaart.

Crawfurd is een producent die niet wacht met filmen tot een omroep JA heeft gezegd en de subsidies binnen zijn. Daarom heeft hij Marten Toonder nog kunnen filmen, net als Fred Julsing, Don Lawrence en Jacques Martin. Allen uitstekende striptekenaars die helaas overleden zijn.

Voor deze productie zijn subsidies en een omroep waarschijnlijk wel een vereiste, maar aangezien Rob Crawfurd niet gelooft in scenario’s voor documentaires moet er wat dat betreft nog wel een hindernis genomen worden.

Bekijk hier de Voordekunst pagina: https://www.voordekunst.nl/projecten/4100-no-risk-no-future

Als u als eerste op de hoogte gehouden wil worden, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Dat kan door uw email adres te sturen naar norisk5000@hotmail.com.

Rob Crawfurd is te bereiken via info@crawfurd.nl en 06-40717827.

CRAWFURD FILM & VIDEO,
GOILBERDINGERSTRAAT 6,
4101 BP, CULEMBORG

Bron: Crawfurd Film & Video