Streetlab en Ali B. winnen NPO Gemist Award

De winnaars van de NPO Gemist Awards zijn bekend. Dit zijn de publieksprijzen voor de meest bijzondere en spraakmakende televisieprogramma’s en audiofragmenten van het afgelopen jaar. De NPO Gemist Awards zijn in het leven geroepen om het enorme aanbod van npo.nl onder de aandacht te brengen.

Het afgelopen jaar zijn er ruim 256 miljoen video’s gestart, maar wat waren de meest bijzondere en spraakmakende programma’s of fragmenten in 2016? De NPO heeft daarvoor samen met de online kijkers en de volgers op haar social kanalen een longlist opgesteld. Een maand lang kon het publiek suggesties aandragen voor vijf verschillende categorieën. Twee weken lang kon er gestemd worden door het publiek. Het was een nek-aan-nekrace in de categorieën Cultuur & Amusement – Streetlab won nipt van Ik vertrek – en de categorie Evenementen, waarin Serious Request iets meer stemmen kreeg dan The Passion. Er zijn in totaal meer dan 1.000 stemmen uitgebracht.

De winnaars zijn:

Sedoc uit zijn dak bij wereldtitel Schippers (NOS) in de categorie Nieuws & Sport.

Serious Request (3FM)in de categorie Evenementen

Onze man in Teheran (VPRO) in de categorie Documentaires

Streetlab (KRO-NCRV) in de categorie Cultuur & Amusement

Ali B. zingt met Ruben Annink in De Wereld Draait Door (VARA) in de categorie Muziek.

De redacties of makers van winnende programma’s krijgen van npo.nl een feestelijke taart bezorgd.Alle winnaars en genomineerde programma’s zijn terug te kijken op npo.nl.

Bron: NPO