HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA bereikt na zestien weken Gouden Film status

Na een draaiperiode van zestien weken heeft HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA de Gouden Film status bereikt. Maar liefst 100.000 bezoekers hebben de natuurfilm in de bioscoop gezien. Om dit te vieren werden producenten Ton Okkerse en Ignas van Schaick vanmiddag namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast met de Gouden Film. HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA is de tweede film die dit jaar de Gouden Film status bereikt.

HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA is een (her)ontdekking van Nederland: een ode aan onze rivieren en kustgebieden en de rijke natuur die zij onze delta brengen. De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hij is hier al eeuwen niet geweest en herkent het gebied nauwelijks. Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Naast de zeearend is dat bijvoorbeeld de bever, net als ons barrières bouwend en geulen gravend. Maar ook de haas, de cheetah van de polder, het onbekende pimpernelblauwtje en de stekelbaars, die een epische reis onderneemt naar zijn paaigronden. Zij laten ons de dynamische wereld boven en onder water zien.

HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA is een natuurfilm van regisseur Mark Verkerk, verteld door Carice van Houten en Bram van der Vlugt. De film is geproduceerd door EMS FILMS in samenwerking met RTL Entertainment,  Staatsbosbeheer, Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en Het Groene Hart. HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA wordt gedistribueerd door Dutch Filmworks en is momenteel nog in zeven bioscopen te bewonderen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver(s) van de film.

www.hollanddefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival