Teledoc Campus ‘Deze zomer is van mij’ 31 januari bij de NTR op NPO 3

Zondag 31 januari 2016, 23.40 uur zendt de NTR op NPO 3 Deze zomer is van mij uit, een film van Marinka de Jongh over het verlangen naar liefde, volwassenheid en zelfstandig zijn. Het is de vierde korte documentaire in de tweede reeks Teledoc Campus.

Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan op een begeleide jongerenreis naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend voor het eerst zonder ouders op vakantie te gaan. Maar eenmaal in Spanje aangekomen ervaren ze een vrijheid die ze thuis niet hebben. Zo probeert Joep voor het eerst van zijn leven een shotje en daagt Ciska zichzelf uit losser te worden.

De jongeren zwemmen, zonnen en dansen. De ontspannen en intieme sfeer maakt nieuwe gevoelens los die ze openlijk met elkaar delen. Zo spreekt Anouska duidelijke taal wanneer ze er achter komt dat Joep een oogje op haar heeft. Maar hoe ga je eigenlijk om met al deze volwassen gevoelens? Wanneer je weet dat er duidelijke grenzen zijn aan wat je kan en mag? Deze zomer is van mij is een humoristische en soms confronterende film over jonge mensen met een groot verlangen naar zelfstandigheid.

Regie: Marinka de Jongh, camera: Wilko van Oosterhout, geluid & geluidsnabewerking: Erik Schuring, montage & grading: Luuk van Stegeren, muziek: Peter Pluer, vormgeving: Studio Moan, vertaling: Daniel Naamani, eindredactie NTR: Marloes Blokker & Oscar van der Kroon, producenten NTR: Astrid Prickaerts & Marnieke Klarus, producenten: Anna Beerstra & Randy Vermeulen, productie: Vossenfilms, omroep: NTR.

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met een korte documentaire de kans ervaring op te doen. De tweede reeks bestaat uit De Alchemisten (10 jan), U hebt een probleem (17 jan), Leven, liefde & hiv (24 jan), Deze zomer is van mij (31 jan), Paul’s Last Waltz (7 feb), Vogel Vrij (14 feb), Na de zomer (21 feb), Koffie & Cake (28 feb) en Wie wij zijn (6 mrt).

Bron: The Publicity Company