Cinemasia Film Festival 2016 opent met musical thriller ‘OFFICE’ en sluit af met omnibusfilm ‘DISTANCE’

Op dinsdag 1 maart 2016 gaat de 9e editie van het CinemAsia Film Festival van start met de musical thriller OFFICE (China/Hong Kong, 2015) van regisseur Johnnie To met steracteurs Sylvia Chang, Chow Yun Fat, Eason Chan en Tang Wei. Het festival sluit op zondag 6 maart af met de omnibusfilm DISTANCE (China/Singapore/Thailand, 2015) van de drie regisseurs Yukun Xin, Shijie Tan, Sivaroj Kongsakul. CinemAsia Film Festival 2016 vindt plaats van 1 t/m 6 maart in Amsterdam, in Kriterion en Rialto.

OFFICE is een musical thriller over het miljardenbedrijf Jones & Sunn die aan de vooravond van een beursgang staat. Door de komst van twee nieuwe, jonge werknemers ontstaan er spanningen in de zeer competitieve organisatie en ontvouwt zich een verborgen netwerk van fraude, meedogenloze machtspelletjes en geheime transacties. OFFICE is gebaseerd op een succesvolle theatervoorstelling die  in China en Hong Kong in de theaters werd opgevoerd. De theatervoorstelling werd geschreven, geregisseerd en gespeeld door Sylvia Chang. De bekroonde production design van de film is van William Chang Suk Ping, de vaste medewerker van Wong Kar Wai .

Johnnie To is een van Hongkongs meest productieve en gelauwerde filmmakers. Met OFFICE zet regisseur Johnnie To de filmmusical neer als een hedendaagse, moderne, zakelijke thriller. Het resultaat is een elegante en extravagante film die, mede door de sterrencast, op een energieke manier de extreem competitieve financiële wereld van het moderne Azië laat zien. Regisseur en producent Johnny To heeft meer dan 80 filmtitels op zijn naam staan, en ontvangt zowel binnen als buiten Hongkong veel lovende kritieken. To is vooral bekend om zijn actie- en misdaadfilms en comedies, maar bewijst met OFFICE dat hij ook het musical genre perfect beheerst.

Trailer: https://youtu.be/kotRd6sr9P4

DISTANCE is een omnibus van drie verhalen, van drie verschillende regisseurs, uit drie verschillende landen, samengebracht door de meesterlijk acteur Chen Bolin. Verhalen over afstand tussen mensen en hoe ze daarmee omgaan. Een manager raakt tijdens een zakenreis geïntrigeerd door een oudere werknemer. Een jonge vader ontvangt een brief die hem naar een vreemd land leidt. En een professor brengt het hart op hol van een jonge student. DISTANCE was de openingsfilm van het Golden Horse Film Festival 2015 in Taipei, geproduceerd door regisseur Anthony Chen die in 2013 in Cannes de Camera d’Or won met de film ILO ILO.

Yukun Xin (China) maakte in 2014 furore met zijn debuutfilm THE COFFIN IN THE MOUNTAIN, winnaar van de CinemAsia Jury Award 2015. Shijie Tan (Singapore) heeft zijn sporen vooral verdiend met de regie van korte films. Sivaroj Kongsakul (Thailand) heeft verschillende internationale prijzen in de wacht gesleept, waaronder in 2011 de Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam voor zijn film ETERNITY.

Trailer: https://youtu.be/bBn_1ogBgsA

CinemAsia Film Festival vindt plaats van 1 t/m 6 maart in Amsterdam, in Kriterion en Rialto. CinemAsia is een filmfestival dat het Nederlandse publiek en de Nederlandse filmindustrie een breed beeld geeft de hedendaagse Aziatische cinema met zowel nieuwe films die grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Aziatische mediamakers met CinemAsia FilmLAB.