MovieZone ontvangt een bijdrage van € 375.000 van Fonds 21

Fonds 21 heeft aan EYE een bijdrage van € 375.000 verstrekt voor het jongerenmerk MovieZone, waarbij jongeren zelf films maken, meedoen aan workshops en kennis vergaren over filmhistorie en de techniek van het filmmaken.

MovieZone is het jongerenmerk van EYE en wordt ontwikkeld en uitgevoerd door EYE Educatie. MovieZone wil jongeren en jongvolwassenen de kans geven om de veelzijdigheid van de wereld van film te ontdekken en zich hierin verder te ontwikkelen. In de praktijk (door zelf films te maken, meedoen aan workshops) en door theorie (kennis over de rijke filmhistorie, kennis over de techniek van het filmmaken). MovieZone voorziet hiervoor in online en offline activiteiten. Altijd met een uitgebalanceerde mix van entertainment en educatie, voor en door de doelgroep van 12 tot 21 jaar.

De afgelopen jaren heeft MovieZone, mede dankzij de eerdere steun van Fonds 21, een grote stap voorwaarts gemaakt om jongeren op een innovatieve manier met filmeducatie in aanraking te brengen. Online en offline zijn bij elkaar opgeteld meer dan twee miljoen jongeren bereikt. EYE wil met MovieZone graag de komende drie jaar, met de steun van Fonds 21, een zo breed mogelijke jonge doelgroep bereiken en hen enthousiasmeren voor de wereld van film.

Fonds 21 maakt ondernemende, culturele en bijzondere sociaal-maatschappelijke initiatieven mogelijk. Het fonds steunt spraakmakende grote en kleine projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Zo biedt Fonds 21 aanvragers de kans om hun ambities te verwezenlijken.

Een overzicht van alle toekenningen

‘Met trots verbindt Fonds 21 zich opnieuw als hoofdbegunstiger, voor nog eens drie jaar aan het project MovieZone van EYE. Hiermee draagt Fonds 21 bij aan kwalitatief goede filmeducatie voor jongeren, met een groot, breed en landelijk bereik. De benadering van MovieZone is een sterke combinatie van actieve en reflectieve educatie, online en offline activiteiten, binnenschools- en buitenschools leren, en entertainment en leren. Het project heeft bewezen een brede doelgroep te kunnen bereiken van verschillende jongeren en biedt verschillende niveau’s, van een eerste, brede kennismaking tot verdieping op een specifiek onderwerp of genre. Deze substantiële bijdrage is in lijn met andere, meerjarige toekenningen van Fonds 21 voor omvangrijke educatieprojecten.’Meer over MovieZone

Bron: EYE

https://www.eyefilm.nl/nieuws/over-eye/moviezone-ontvangt-een-bijdrage-van-%E2%82%AC375000-van-fonds-21