Videoland ziet klantenbestand met 200 procent groeien

De Nederlandse streamingdienst Videoland noteerde in 2015 een toename in gebruikers van 200 procent. De service maakt echter niet bekend hoeveel mensen daadwerkelijk geabonneerd zijn op Videoland.

De groei van 200 procent in het klantenbestand schrijft Videoland toe aan ‘het succes van de eigen serie Zwarte Tulp, een kwalitatief hoogwaardig aanbod, een verbeterd product met een nieuw design, de inzet van campagnes en geslaagde acties in samenwerking met Kruidvat, M&M’s, EMESA en Google Chromecast’.

Videoland pakt naar eigen zeggen de tweede plaats in de Nederlandse video-on-demandmarkt. Naast het bekendmaken van de groei meldt de service nog een aantal opvallende feiten. Zo is het segment televisie flink populairder dan film. 70 procent van de gekeken content in 2015 waren series, tegenover 30 procent films. Hiervan werd 47 procent gekeken via mobiel (smartphone/tablet), 29 procent via smart tv en 27 procent via internet.

Steeds meer abonnees keken zo snel mogelijk een heel seizoen af (bingewatchen). De hitseries Zwarte Tulp en Divorce werden in 2015 gemiddeld in slechts enkele dagen gebingewatched. Uit het internationale aanbod werd de serie Broadchurch het snelst gebingewatched. De soap Goede Tijden, Slechte Tijden maakt pas sinds september deel uit van het aanbod, maar staat nu al in de top vijf van best bekeken titels van 2015.

Bron: Entertainment Business