Duizenden euro’s aan apparatuur weg bij filmbedrijf

De filmproducenten van het Utrechtse Runnin Rebels gaan heel zuur het oude jaar uit. In de nacht van 22 op 23 december is er voor 40.000 euro aan filmapparatuur buit gemaakt. Alle plannen van de ondernemers voor 2016 vallen plotseling in duigen.

De diefstal betreft alle filmapparatuur die de twee ondernemers, Delano Limaheluw (31) en Martijn van de Vrie (28), de week ervoor hadden aangeschaft. De Apple computers hebben de inbrekers laten staan.

Het duo denkt dan ook dat het om een gerichte actie gaat. Want echte inbraaksporen ontbreken en de inbrekers moeten voorkennis hebben gehad, aldus Limaheluw.

Runnin Rebels heeft een kantoor in het oude KvK-gebouw aan het Paardenveld in Utrecht, waar zij afgelopen maandag uit wilden verhuizen. ,,Daarbij was er haast niemand die van onze gloed nieuwe camera’s af wist,”zegt Limaheluw.

De inbraak heeft waarschijnlijk tussen elf uur ‘s nachts en zeven uur ‘s ochtends plaatsgevonden op de vooravond van kerst. In het pand waar Runnin Rebels huisvest zitten zeven andere ondernemers en bij een van hen is ook het koffiezetapparaat weg.

Limaheluw en Van de Vrie denken dat de spullen zijn meegenomen door iemand die werkzaam is in het bedrijfspand. De voordeur is namelijk niet geforceerd, alleen de deur van hun kantoorruimte. In het pand bevindt zich een infrarood bewakingscamera, waar de daders op te zien zouden zijn. Helaas, mocht deze de betreffende nacht niet aan hebben gestaan. ,,De daders zijn heel slim te werk gegaan. Want wie breekt er in onder de neus van het politiekantoor?” zegt Limaheluw.

Nieuwe apparatuur
Er is hard gewerkt bij het bedrijf Runnin Rebels, dat pas sinds een halfjaar bestaat. De eigenaren hadden al hun winst in de gloednieuwe apparatuur gestoken. Met deze investering konden zij zich in het nieuwe jaar meer vrijheid permitteren om met nieuwe projecten te beginnen. Een daarvan is een documentaire over vluchtelingen die in januari van start zou gaan.

Hun wens om dit door te zetten is na de inbraak volledig ten gronden geslagen. Dit mede omdat de verzekeraar de schade niet vergoedt. Ze hopen met een crowdfund actie weer terug op de rails te komen.

Politie
De politie kan nog niets uitsluiten, want het onderzoek loopt nog. ,,Het is nog te vroeg om een dader aan te wijzen. Het kan ook zijn dat iemand de voordeur is vergeten te sluiten,” zegt de politiewoordvoerder.

Bron: AD