CineMec Nijmegen van start

Begin december opende CineMec Nijmegen de deuren voor het publiek. Met een speciaal introductieprogramma is er alvast proefgedraaid voordat vandaag het reguliere programma van start gaat.

Het publiek kon de afgelopen dagen voor vijf euro naar binnen en werd getrakteerd op onder andere de voorpremière van Publieke werken. Ook werd er al een Lady’s only avond georganiseerd en gisteravond werden de introductiedagen afgesloten met een feest voor genodigden die tevens konden genieten van een concert van het jazzorkest van het Concertgebouw.

Geopend zijn dan de eerste vier zalen, eind februari is de bedoeling dat ook de andere zalen klaar zijn voor filmvertoningen.

In Zaal 1 (690 stoelen) is ook een groot podium gebouwd waar een combinatie van beeld en optredens mogelijk zal zijn. Zo verzorgt harpiste Lavinia Meijer een nieuwjaarsconcert met op het grote doek beelden van Van Gogh schilderijen, samengesteld door museum Kröller-Müller.

In de zomermaanden staan op de nabij gelegen Lentse Plas ook voorstellingen gepland op een immens doek, de zogeheten Drijf-in bioscoop.

Nijmegen is na Ede en Utrecht het derde CineMec complex en zal hetzelfde concept gaan brengen. Een multifunctionele locatie voor film, culturele en zakelijke evenementen. Zeven filmzalen en een extra zaal met vrijevloer voor beurzen en zakelijke bijeenkomsten.

Eind februari zal naar verwachting de officiële opening plaatsvinden van het hele complex en is CineMec Nijmegen klaar om aan 1.864 bezoekers plaats te bieden.

Bron: Holland Filmnieuws