Eye vertoont nieuwe Tarantino op bijzonder filmformaat

The Hateful Eight, de nieuwe film van Hollywoodlegende Quentin Tarantino, krijgt een 70mm-release in Nederland. Bioscoop Eye in Amsterdam vertoont The Hateful Eight vanaf 7 januari, de officiële releasedatum, exclusief in de Benelux op dat bijzondere filmformaat.

Het is zeer bijzonder dat Tarantino zijn film op 70mm heeft gedraaid, een formaat dat tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. De 70mm-versie is ook een andere montage dan de versie die in de andere bioscopen te zien is en duurt ruim zes minuten langer.

Quentin Tarantino heeft speciaal voor de film 70mm-projectoren laten herstellen die werkeloos in Amerikaanse depots stonden. Eye beschikt ook nog over een goed werkende 70mm-projector. Quentin Tarantino was donderdagavond in Londen waar The Hateful Eight de Europese première beleefde op Leicester Square.

Premiejagers
The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien. De hoofdrollen worden gespeeld door Channing Tatum, Samuel L. Jackson en Kurt Russell.

De kaartverkoop voor de 70mm-vertoning in Eye is vrijdagochtend van start gegaan.

Bron: Parool