Nieuwe productie De Hel

Na het denderende succes van Voor Film (2015, Douwe Dijkstra), geeft Go Short dit jaar opnieuw een filmmaker de kans een korte film te maken. Voor deze nieuwe film werkt Go Short samen met Emma Westenberg (Het stilleven van Estelle, Je vriendin koopt een vis op de markt).

Westenberg (1990) is geboren in Californië, maar verhuisde al snel naar Nederland. Ze studeerde cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academie met haar film Het stilleven van Estelle in 2014, die later werd geselecteerd voor de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. Naast korte films, heeft Westenberg de videoclip van het eerste Nederlandstalige nummer van Anouk ‘Dominique’ geproduceerd en na haar afstuderen heeft ze in samenwerking met VPRO Dorst de commercial Proef! Voor Dutch Design Week gemaakt. Haar laatste film Je vriendin koopt een vis op de markt ging dit jaar in première op het Nederlands Film Festival.

De korte fictiefilm die Westenberg in coproductie met Go Short gaat maken, heet De Hel en vertolkt het geschreven verhaal van Sarah Arnolds over een meisje dat vanuit de hel terugkijkt op de allesbepalende laatste avond van haar leven. Abbey Hoes en Michiel Romeyn spelen een hoofdrol.

De opnames voor deze korte film beginnen 8 december. Op 1 april 2016 gaat deze film als voorfilm in première in de Nederlandse filmhuizen.

Bron: Go Short