Moving Docs nieuw Europees distributieplatform voor documentaires

Moving Docs is een nieuw Europees distributieplatform voor kwaliteitsdocumentaires. Het idee komt van het Griekse documentairefestival CineDoc, dat regelmatig screenings van prijswinnende Europese documentaires organiseert.

Moving Docs tilt dit idee naar Europees niveau met internationale partners zodat een divers Europees publiek bereikt kan worden. De coördinerende partner is het European Documentary Network (EDN). De geselecteerde titels zijn onder andere: Bikes vs. Cars van Fredrik Gertten, The Forecaster van Marcus Vetter, Sugar Blues van Andrea Culkova, Good Things Await van  Phie Ambo, We Come as Friends van Hubert Sauper, Toto and his Sisters van Alexander Nanau en Greece Works in Progress van Elena Zervopoulou.

Moving Docs ontvangt steun van het Creative Europe MEDIA programma. In 2016 zal de focus liggen op campagnes en bereik, niet alleen voor de geselecteerde titels maar ook om een methodiek te creëren die breder inzetbaar is.

Voor 2016 is Moving Docs op zoek naar geschikte nieuwe titels die in 2016 uitgebracht worden. Ook zoekt Moving Docs screeningpartners uit heel Europa.

Ga voor meer informatie naar movingdocs.org

Bron: Mediadesk Nederland