VERS Avond: Hoe maak je een korte film?

Er lopen veel creatieve denkers rond met een goed idee voor een korte film. Onderwerpen die makers aan het hart gaan. Maar wat als je geen filmopleiding hebt en erachter komt dat film maken je passie is? Of als je geen budget hebt? Hoe pak je dit aan?

Er zijn voor nieuwe makers enorm veel vragen die essentieel zijn om een korte film te maken. Om deze creatievelingen een hand te bieden nodigen wij op deze VERS Avond twee makers uit: een maker die de moed had om op eigen houtje een korte film te maken. En een maker die met een dosis ervaring en kennis vanuit de filmacademie weet hoe je het ook kunt aanpakken. Hoe zijn zij te werk gegaan? Wat is het verschil en waar liepen zij tegenaan bij het maken van hun film?

Onze gasten op maandag 7 december:
Joris Boordenbos (29), een gedreven jonge filmmaker zonder filmopleiding, maar mét een grote dosis ambitie en ervaring. Onlangs kwam zijn korte film ‘Vandaag is van ons’ uit. Een productie zonder subsidie, productiehuis of budget.

Joris studeerde Geschiedenis aan de UvA, en werkte na de middelbare school al op verschillende filmsets, waar hij verliefd werd op het set leven en het regisseren. Momenteel werkt hij bij Wenneker waar hij in opdracht van reclamebureaus en merken zoals Philips en Ahold commercials regisseert.
Op de VERS Avond van 7 december bekijken we zijn film en kan jij erbij zijn om je vragen aan hem te stellen! We zien je dan!

Onze tweede gast is Christian van Duuren. Deze ambitieuze maker heeft een filmopleiding en al vele prijzen op zak. Zo scoorde hij recentelijk met zijn indrukwekkende afstudeerfilm ‘Tussentijd’. De korte film werd geselecteerd op het Go Short Festival Nijmegen 2015 en won de 2nd Place Go Short Audience award. Deze bijzondere korte film wordt uiteraard ook tijdens onze avond gedraaid.

Christian studeerde Audiovisual Media en Cinematography and Film/Video Production aan de HKU. Hij begon als cameraman en groeide uit tot cinematographer die zijn ideeën met de wereld wilde delen. Ondanks zijn opleiding heeft Christian een authentieke manier van werken ontwikkeld. Zijn creatieve tips zal hij maandag met ons delen…

* De korte films van onze gasten ,”Tussentijd” (Christian van Duuren) en “Vandaag is van ons” (Joris Noordenbos), worden tijdens onze VERS Avond vertoond.

Kom ook, stel al je vragen aan onze makers en geniet van een borrel achteraf!

Datum: maandag 7 december
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam

Toegang:
Gratis voor VERS leden (op vertoon van ledenpas) en Cineville pashouders.

Niet-leden betalen € 5,-

Reserveer je kaarten via Het Ketelhuis: 020-684 00 90

Bron: VERS