Meet Your Maker! Filmfestival in de Brakke Grond

Filmmagazine Schokkend Nieuws organiseert op zaterdag 19 december het filmfestival Meet Your Maker! in  Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Met Vlaamse en Nederlandse genrefilms van nieuwe makers, workshops, masterclasses en prijzen! De kaartverkoop is gestart.

De genres horror, sciencefiction en fantasy zijn in de Lage Landen nog steeds ondergeschoven kindjes. Filmstudies, fondsen én festivals besteden maar mondjesmaat aandacht aan de bij het publiek zo populaire genres. En producties van eigen bodem? Waar kun je die nou vertonen – of zien?

Meet Your Maker! gaat daar verandering in brengen. Met een uitgekiend programma van korte films, workshops en masterclasses dat laat zien wat voor moois er broeit, groeit en bloeit in de Nederlandse en Vlaamse low-budget, semiprofessionele en professionele genrefilm. Onder het macabere motto Meet Your Maker!, met een aparte festivaleditie in Brussel (op 10 december), voor makers en publiek, in de hoop op meer fantastiek in de Lage Landen.

Bijna drie uur aan korte films is er te zien, van jonge Vlaamse en Nederlandse talenten. Met uit Vlaanderen onder meer het lekker smerige BRIDE ZOMBIE, de gedurfde DE MYTHISCHE ROOF en DE VIJVER, die qua sfeer de films van Guillermo del Toro evenaart. Uit Nederland valt onder meer te genieten van de geestige zombiekomedie BESTE VRIENDEN en het eigenzinnige en mysterieuze DROEFGEEST. In totaal veertien films.

De inzenders van de korte films maken kans op de Vlaamse Publieksprijs, de Nederlandse Publieksprijs én de Meet Your Maker! Juryprijs. De hoofdprijs wordt toegekend door een jury bestaande uit filmproducent Jan Doense (House of Netherhorror), filmmaakster en Schokkend Nieuws Hollywood-correspondente Yfke van Berckelaer, Kevin Decoster (Kunstencentrum BUDA) en Ils Huygens (Kortfilm.be). De trofeeën zijn gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Michiel Poelmann.

Naast de korte film is er ook een Masterclass special (make-up) effects door Gouden Kalf-winnaar Rob Hillenbring, een workshop distributie en promotie en een speciale Belgische gast. Horrorregisseur Jonas Govaert komt zijn festivalsucces WELP aan het publiek voorstellen.

Programma 19 december, De Brakke Grond
10.00 uur      Pitching Contest. Acht jonge filmmakers proberen de jury en het publiek enthousiast te maken voor hun nieuwe filmideeën. De winnende pitch krijgt ondersteuning in de vorm van een één-op-één werksessie met de Nederlandse scenarist en regisseur Chris W. Mitchell (SÜSKIND, FRANKENSTEIN´S ARMY, DE POEL, THE WINDMILL).
12.30 uur      Masterclass Rob’s Propshop. Rob Hillenbrink, de winnaar van een Kouden Kalf voor zijn veertig jaar bestrijkende carrière als Nederlands belangrijkste leverancier van props, animatronics, dummies, models en special (make-up) effects komt laten zien hoe je speciale make-up effecten creëert en vertelt over zijn belevenissen op de set van onder meer THE HUMAN CENTIPEDE, BORGMAN en vrijwel alle films van Dick Maas.
14.15 uur      Korte films, eerste blok.
16.30 uur      Korte films, tweede blok.
18.45 uur      Workshop distributie en promotie. Helmut Ramak (Effiecient) geeft een speciale workshop voor iedereen die zijn of haar film (bijna) af heeft. Hoe distribueer je je film? Waar kun je ‘m vertonen? Festivals? VoD? DVD?  TV? Tips en adviezen voor jonge filmmakers!
20.00 uur      Bekendmaking van de winnaar van de Amsterdamse Publieksprijs. Daarna worden de twee Vlaamse en de twee Nederlandse finalisten niet langer in spanning gehouden en vertelt de jury wie de winnaar is van de Meet Your Maker 2015 Award.
20.30 uur      Speciale Belgische gast: horrorregisseur Jonas Govaerts.
22.00 uur      Aansluitend, uiteraard, een vertoning van WELP. Sam, een teruggetrokken twaalfjarige jongen, is met de scouting op kamp in de Ardennen. Is hij de enige die doorheeft dat het kampvuurverhaal over het wilde kind Kai geen legende is? Dat er een moordenaar rondwaart in de bossen?

Meet Your Maker!

Zaterdag 19 december

De Brakke Grond

Nes 45, Amsterdam

Toegang: Ochtend en middagdeel, online: €14,-

Avond/Welp: online €8,-

Voorverkoop via: https://www.brakkegrond.nl/agenda/meet-your-maker

Meer info: www.meetyourmaker.nl

Voor meer informatie: Barend de Voogd: 06-52020756

Barend@schokkendnieuws.nl