Teledoc ‘Garage 2.0’ maandag 25 januari 2016 bij de NTR op NPO2

Maandag 25 januari 2016, 20.25 uur zendt de NTR op NPO2 de Teledoc Garage 2.0 uit. Een tragikomische film over de ambities en frustraties bij een autobedrijf. Voor een streamer en/of een interview met regisseur Catherine van Campen kunt u contact opnemen met Natasja Wielandt, tel: 020 612 7000, e: natasja@publicy.nl.

We willen de beste zijn. En dat mis ik nu. Wij moeten gewoon beter zijn dan alle anderen.”

Gert is de ambitieuze directeur van een autobedrijf in Vianen die ver op zijn troepen vooruit loopt. Met tomeloze energie spoort hij zijn werknemers aan de allerbeste te zijn. Geen afdeling wordt gespaard om ‘het nieuwe werken’ door tal van trainingen en eindeloze vergaderingen onder de knie te krijgen.

Maar lukt het Gert uiteindelijk van de werknemer 1.0 een werknemer 2.0 te maken? Hoe ondergaat het personeel die toenemende druk? Hoe overleeft een familiebedrijf in crisistijd? Op de achtergrond spelen ook de bijzondere familieverhoudingen een rol. De vader van Gert, de oprichter van het bedrijf, doet nog dagelijks zijn ronde door de zaak. Ton, de oudere broer van Gert, is mede-eigenaar en opereert meer vanuit de oorspronkelijke, lossere en familiaire sfeer van het bedrijf.

De levens van de kleurrijke personages in Garage 2.0 – op IDFA 2015 genomineerd voor Best Dutch Documentary – zijn op verrassende wijze verbonden aan de auto. De auto die hen succes, winst, vooruitgang, werk en vrijheid brengt, maar ook gevaar, stress, teleurstellingen en verdriet.

Documentairemaker Catherine van Campen (1970) woont en werkt in Amsterdam, waar ze geschiedenis studeerde aan de UvA. Haar documentaires zijn wereldwijd vertoond (MoMA New York, Hot Docs, Visions du Réel, IDFA) en bekroond (onder meer awards op Hot Docs, IDFA en Visions du Réel. Haar filmografie: Eeuwige Moes (2007), Drona & ik (2009), Anne vliegt (2010), Painful Painting (2011), Joan’s Boys (2013).

GARAGE 2.0
Regie: Catherine van Campen, camera: Jean Counet, Jefrim Rothuizen, geluid: Marc Wessner, geluidsdesign: Marc Lizier, montage: Albert Markus, grading: Xandra ter Horst, research & uitvoerend producent: Monique Lesterhuis, producent: Joost Seelen, eindredacteur: Oscar van der Kroon.

Garage 2.0 is voorzien van audiodescriptie via de gratis Watson app. Bij audiodescriptie beschrijft een stem in de pauzes tussen de dialogen alle visuele elementen. Zo zijn films en tv-series beter te volgen voor mensen met een visuele beperking.

Deze Teledoc is een coproductie van Zuidenwind Filmprodukties en de NTR, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp, dat op een pikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Bron: The Publicity Company