POPOZ trekt 100.000 bezoekers

De actiekomedie POPOZ, die gebaseerd is op de gelijknamige serie van Comedy Central, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Maandagmiddag werden regisseurs Martijn Smits en Erwin van den Eshof, hoofdrolspelers Huub Smit en Sergio Hasselbaink en producenten Alain de Levita en Kaja Wolffers verrast met de Gouden Film. Daarnaast overhandigde Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen aan Wijo Koek, die in samenwerking met Smits en Van Den Eshof verantwoordelijk is voor het scenario van POPOZ.

Rechercheurs Ivo (Huub Smit) en Randy (Sergio Hasselbaink) willen alleen maar met vette actie criminaliteit bestrijden. Als ze samen met hun enthousiaste stagiair Coco (Noel Deelen) een gijzeling op hún manier aanpakken, loopt dat uit op een regen van kogels, explosies en lijken. Ze belanden in de gevangenis waar ze het moeten opnemen tegen de levensgevaarlijke crimineel Mercator (Pierre Bokma). Als hij Ivo en Randy op het spoor brengt van een drugskartel dat de stad in haar greep houdt, gaan alle remmen los om deze operatie tot een goed einde te brengen. Dit is die actie waarvoor ze het doen!

POPOZ is een film van regisseurs Martijn Smits en Erwin van den Eshof, die eerder verantwoordelijk waren voor de gelijknamige komedieserie van Comedy Central. Tevens schreven Smits en Van Den Eshof van beide producties het scenario in samenwerking met Wijo Koek. De film is geproduceerd door Alain de Levita, Kaja Wolffers en Joris van Wijk, producenten van NL Film, en tot stand gekomen met een bijdrage uit Suppletie en de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds. POPOZ wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel nog in 13 zalen te zien.
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

POPOZ is de veertiende Nederlandse Film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Bron: Nederlands Film Festival