Twee internationale coproducties gesteund door het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme

Twee filmprojecten zijn geselecteerd in de najaarsronde van het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme 2015 en ontvangen ieder een realiseringsbijdrage van € 50.000 van het Nederlands Filmfonds. Viking Film coproduceert Rojo van Benjamin Naishtat (Argentinië) en Topkapi Films coproduceert La Cama van Mónica Lairana (Argentinië).

Rojo
Regie en scenario: Benjamin Naishtat
Nederlandse producent: Viking Film
Hoofdproducent: Pucará Cine (Argentinië)
Overige coproducenten: Ecce Films (Frankrijk), Sutor Kolonko Filmproduktion (Duitsland) en Desvia (Brazilië)
Rojo speelt zich af in het  Argentinië van de jaren ’70, dat gebukt gaat onder een golf van politiek geweld. In deze donkere tijden, ziet een gewone man kans om zijn kwade daad te verhullen.

La Cama
Regie en scenario: Mónica Lairana
Nederlandse producent: Topkapi Films
Hoofdproducent: Rio Abajo Producciones (Argentinië)
Overige coproducenten: Gema Films (Argentinië), Adriana Yurcovich en Mónica Lairana (Argentinië)
La Cama is het verhaal van Jorge (58) en Mabel (56) in het laatste etmaal van hun relatie. Ze eten, vrijen, huilen en lachen, terwijl zijn hun familiehuis ontmantelen na 30 jaar huwelijk.

Het NFF+HBF Co-production Scheme (voorheen HBF Plus) is een programma van het Nederlands Filmfonds en International Film Festival Rotterdam dat al tien jaar met succes Nederlandse filmproducenten betrekt bij reeds door het Hubert Bals Fonds in de ontwikkeling ondersteunde, internationale coproducties. Sinds 2006 stelt het Nederlands Filmfonds jaarlijks € 200.000 beschikbaar voor de ondersteuning van vier projecten.

Eerder dit jaar werden de Nederlandse producenten Topkapi Films met Something Useful (Turkije) en Waterland Film met White Sun (Nepal) geselecteerd voor het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme.

Bron: IFFR