Schrijf je ion voor De Ontmoeting

De Ontmoeting, een nieuwe financieringsmogelijkheid voor korte films, werd gelanceerd tijdens het Nederlands Film Festival en biedt nieuwe makers – in alle soorten en maten – de gelegenheid uiteenlopende en ervaren partners te leren kennen door samen een korte film te maken.

De initiatiefnemers roepen nadrukkelijk op eigenzinnige ideeën in te zenden, om bij selectie te onderzoeken of er samenwerkingen voor lange termijn door ontstaan.
Deadline voor de inzendingen is 1 december.

Eén van de partners van De Ontmoeting is VPRO Dorst, dit platform van de gerenommeerde omroep geeft makers de kans zich aan hen te presenteren.‘De kansen voor onconventionele en eigenzinnige verhalenvertellers zijn schaars,’ aldus Karen van Dijk en Maik Mirkovic van VPRO Dorst. ‘Met de Ontmoeting hopen we juist die makers te helpen hun eigen signatuur verder te ontwikkelen.’

Middels De Ontmoeting kunnen makers een plan indienen, waarvan bij selectie 5.000 euro budget wordt toegekend, onder de voorwaarde dat er nog eens 5.000 euro wordt verzameld middels het populaire platform CineCrowd. De betrokken partners raden de nieuwe makers aan niet te schromen met alternatieve ideeën.

‘Daar is De Ontmoeting juist voor bedoeld, om kruisbestuivingen aan te gaan die kunnen floreren tot iets dat via de gangbare wegen niet zomaar had kunnen ontstaan,’ aldus Floris Parlevliet, oprichter van CineCrowd. ‘Wij kijken er ontzettend naar uit om samen met onze partners nieuwe geluiden een podium te geven.’

Makers kunnen zich aanmelden via www.ditisdeontmoeting.nl.

Bron: VERS