A strange love affair with ego van Ester Gould over de grens tussen gezond en ongezond narcisme, is de enige andere Nederlandse productie in de Feature-Length Documentary competitie en wordt ook gesubsidieerd door het Mediafonds. Vleesverlangen van Marijn Frank en Suzanne Raes De jongensdroom van Cinta Forger en Walter Grotenhuis Ninnoc van Niki Padidar Daarnaast is Mijn kanker van Meral Uslu geselecteerd in de competities Mid-Length Documentary en Dutch Documentary. Ook opgenomen in de Dutch Documentary Competition zijn Boudewijn de Groot – Kom nader, Eritrea Stars, A Family Affair, Inside the Chinese Closet, Jheronimus Bosch, geraakt door de duivel, De jongensdroom, Mr. Hu and the Temple, A strange love affair with ego en De wereld volgens Monsieur Khiar. Eenentwintig documentaires die gemaakt zijn met steun van het Mediafonds dit jaar op IDFA: