Eindhovens Film Festival viert zijn vijfde editie

Ze zijn onafhankelijk en niet commercieel. Ze zijn artistiek vrij. Ze durven. Maken statements. Ze hebben hart voor film. De onafhankelijke filmmakers. Dat zijn onze helden. En voor deze helden organiseren wij het Eindhovens Film Festival. We vieren de onafhankelijke filmmaker in al haar glorie.

Hét festival voor de onafhankelijke film geeft het startsein op 26 november 2015. Vier dagen staan in het teken van de onafhankelijke filmmaker. Vier dagen vol workshops, masterclasses, een College Tour, een Filmmakers Speeddate én een spannende awardshow op zondag tijdens de uitreiking van de Gouden Vleugels. Het zindert in Eindhoven. Paul Ruven, Aukje van Ginniken, André van Duren, Matthijs van Heijningen, Geurtje Buddenberg en Mike Weerts zijn slechts enkele namen die we verwelkomen op het EFF.

De organisatie is in handen van Ramon Etman en Katrien van de Camp van BROET Basement. Ramon: ”Wij zijn blij. En trots. Trots, omdat we dit jaar weer gegroeid zijn en omdat we onafhankelijke filmproducties een breder podium kunnen bieden. Zes zalen maar liefst én vier dagen. Wij kunnen het ons nog goed herinneren hoe wij begonnen zijn met 1 kleine bioscoop en 20 films. Dat lijkt nu terugkijkend ineens zo klein.” Katrien: “Toen waren we óók trots. Trots dat we een start konden maken met het realiseren van een podium voor vers filmtalent uit de regio. Nu krijgen we zelfs films uit India en China. Heel fijn is onze samenwerking met NATLAB_door Plaza Futura. Hierdoor hebben we niet alleen mooie zalen waar we onafhankelijke films kunnen vertonen, maar ook gepassioneerde mensen om het festival mee te organiseren.”

Programma
Naast een beeldkrachtig en overvol programma vol met prachtige animaties, bijzondere fictiefilms en gewaagde documentaires serveren ze een heel divers en smakelijk menu aan workshops en masterclasses. Het EFF presenteert de eerste ‘College Tour’ in het NATLAB met als gasten André van Duren, Guurtje Buddenberg en Matthijs van Heijningen. Het EFF brengt ook een Masterclass Cinematografie, een workshop RED-camera, een Workshop Productie, een workshop FilmStructuur en alsof dat nog niet genoeg is, vertonen ze films vers van de pers vanuit het 48HOUR filmproject, organiseren ze een Filmmakers Tour én een heuse Speeddate voor filmmakers. EN er wordt natuurlijk ook geborreld! Op zondag belonen ze hun helden met Gouden Vleugels, maar liefst 14 Awards die de vakjury dit jaar uit mag gaan reiken! Ook André van Duren (regie ‘De Bende van Oss’) neemt plaats in de vakjury.

DVD Benelux Distributie Winnen!
Ramon: “En wat een prachtige films hebben we dit jaar mogen ontvangen, er zitten échte pareltjes tussen. Deze editie zijn er prachtige prijzen te winnen! De winnaar van de Publieksprijs gaat deze keer naar huis met een DVD Benelux Distributie van zijn of haar film! Het moet niet gekker worden. Trots is wat we voelen. Echt.”

Kaartje kopen?
Kaarten voor het EFF koop je bij de kassa van het Natlab
of online via  www.natlab.nl/specials/Eindhovens_Film_Festival/

Bron: Stichting Broet